Mjölkkvalitétsrådgivare till Flen

Växa Sverige är ett modernt kooperativt företag som ägs av 8 000 lantbrukare och är landets största husdjursförening med 250 000 mjölkkor. Vi är ett rikstäckande rådgivnings- och serviceföretag och vänder oss främst till mjölk- och köttföretagare. Växa Sverige har 35 driftsplatser och omsätter 420 MSEK. Våra 500 kunniga och engagerade medarbetare är verksamma inom kokontroll/KAP, semin och fältservice, rådgivning/djurhälsa, avel, bygg, växtodling samt avbytarservice. Tillsammans med Växa Sverige kan Sveriges lantbrukare få effektivare och lönsammare verksamhet. Vi satsar för framtiden!

Vi söker Mjölkkvalitétsrådgivare till Flen.

Vi erbjuder ett spännande och utmanande jobb där våra kunder står i fokus. Vi hoppas att du vill arbeta med att utveckla och förbättra svensk mjölkproduktion samt är intresserad av att samordna kor, teknik, människor och lönsamhet.

Du kommer i första hand arbeta på uppdrag av mejerier med Arlagården ute hos våra kunder. De fyra hörnstenarna i Arlagården® är mjölkens sammansättning, livsmedelssäkerhet, djuromsorg och miljöhänsyn.

Du kommer också att erbjuda våra kunder moderna tjänster inom mjölkkvalitétsrådgivning. Du gör det främst genom rådgivning omkring sporer, bakterier och celltalen i mjölken. Du hjälper våra kunder, ofta i samarbete med en av våra veterinärer, för att förbättra juverhälsa och mjölkkvalitén så att lönsamheten ökar.

Lämplig utbildning och erfarenhet
Tjänsten kräver minst två års erfarenhet från liknande arbete såsom rådgivare eller säljare inom lantbruksbranschen och vi ser med stor fördel om du har intresse, kunskap och erfarenhet av teknik såsom mjölkrobotar.

Du kommer att ha tät kontakt med våra kunder vilket innebär att du måste vara självgående, driven och resultatinriktad. Vidare har du hög social kompetens och tycker att kontakten med våra kunder är det roligaste som finns. Vi vill dessutom att du är lyhörd och har förmågan att skapa förtroendefulla kontakter med människor.

Vi jobbar i team och vi vill därför att du ska tycka om att jobba tillsammans med andra och ha lätt för att sprida glädje omkring dig. Du har stora möjligheter att planera och påverka ditt eget arbete.

Vi tror att du är en lantmästare- agronom eller har likvärdig utbildning samt arbetslivserfarenhet. Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.
I tjänsten ingår det resor. B-körkort fordras.

Omfattning och placeringsort
Tjänsten är en tillsvidare tjänst om 100 %, provanställning om 6 månader tillämpas. Du kommer att vara stationerad på ett mycket trevligt kontor i Flen.

Har du frågor är du välkommen att kontakta
Annika Engquist, AO-chef, 010-471 06 22. OBS! Ansökan ska göras via knappen "sök jobbet" nedan. Facklig förtroendeman för Akademikerna är Kicki Markusson, 010-471 01 26

Ansökan senast 2015-11-30
Skicka in din ansökan omgående (rekryteringen startar nu)

Krav

Meriterande

Varaktighet/Arbetstid
Tillsvidare
Heltid

Lön/förmåner
Fast lön

Kontakta

Arbetsgivare
Växa Sverige

Ansökan 
Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen! 


Mer om företaget och våra produkter hittar du på hemsidan, www.vxa.se


Vi undanber oss all kontakt från övriga rekryterings- annonsföretag, då vi samarbetar med Jobbet.se i denna rekrytering.