Kvalitetskoordinator, Norrmejerier

Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av cirka 460 lokala bönder varav 380 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,9 miljarder kronor per år.

Har du tidigare erfarenhet av kvalitetsarbete och vill jobba med livsmedelssäkerhet, förbättringsarbete och kvalitetscertifieringar i en spännande miljö? Vi söker nu en kvalitetskoordinator till avdelningen för Kvalitet och Miljö på Norrmejerier.

Arbetet
Rollen som kvalitetskoordinator består av arbetsuppgifter inom områdena kvalitet, livsmedelssäkerhet och Lean med fokus på:
- Uppföljning, utvärdering och revidering av kvalitetsarbetet.
- Du deltar i certifieringar och arbetar aktivt för att dessa upprätthålls.
Norrmejeriers kvalitetscertifieringar är idag FSSC22000 och KRAV.
- HACCP, dvs. farobedömningar avseende råvaror och produktionsprocesser,
dokumenthantering, problemlösning, avvikelsehantering och rotorsaksanalyser.
- Att genomföra utbildningar och utföra interna revisioner och leverantörsrevisioner.
- Arbetsuppgifter inom miljöområdet kan också bli aktuellt.

Befattningen ingår i stabsfunktionen Kvalitet och Miljö där du kommer bli en del av ett team med stort engagemang. Tjänsten är direkt underställd chef för enheten och är en tillsvidaretjänst med placering vid Umeå mejeri. I tjänsten förekommer resor mellan våra olika anläggningar.

Ofel
Sedan 2008 har vi infört Lean Produktion som arbetssätt i hela företaget, något som vi kallar för Ofel. Det är Norrmejeriers sätt att motivera medarbetare till att ständigt utmana och förbättra vår verksamhet. Vi agerar, reflekterar och korrigerar avvikelser som en naturlig del av vårt arbetssätt. Genom små förbättringar i verksamheten når vi våra målsättningar och skapar värde tillsammans

Vem är du?
Vi söker dig som har en naturvetenskaplig utbildning på akademisk nivå och som brinner för kvalitetsfrågor. Vi ser helst att du har några års erfarenhet av kvalitetsarbete och då gärna från livsmedels- eller läkemedelsbranschen. Erfarenhet av arbete med Lean är meriterande.

För att lyckas i rollen som kvalitetskoordinator krävs att du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och är lyhörd på din omgivning. Som person är du engagerad, självgående och lösningsorienterad. Du har ett sinne för hygien och arbetar strukturerat med stor noggrannhet. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Då de i tjänsten förekommer resor mellan våra anläggningar är körkort ett krav.

Vad erbjuder vi dig?
Norrmejeriers devis är "Gör Gott". Som arbetsgivare jobbar vi mot visionen om den "Goda arbetsplatsen". Den präglas av en helhetssyn som förutsätter engagemang och delaktighet. Vi har alla ett gemensamt ansvar för att förverkliga visionen och vårt förhållningssätt ska genomsyras av företagets värdeord som är glädje, stolthet och flexibilitet. Vi erbjuder ett spännande och utmanande arbete i en stimulerande miljö där vi satsar på att låta våra medarbetare växa, både på ett personligt och professionellt plan.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta:
Sofia Lindgren, Chef Kvalitet och Miljö. Sofia.Lindgren@norrmejerier.se, tel 090-182846, 070-386 59 90
Björn Jonsson, HR-chef. Bjorn.Jonsson@norrmejerier.se, tel. 090-182903, 0706327989

Fackliga representanter:
Marzena Nordberg, Akademikerna, tel. 0920-24 24 75
Linda Grimborg, Unionen, tel. 090-18 29 25

Välkommen med din ansökan!
Välkommen med en skriftlig ansökan med personligt brev som motiverar varför du söker tjänsten samt ett CV senast den 6 december. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer.


Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes.

Krav

Meriterande

Varaktighet/Arbetstid

Lön/förmåner

Kontakta

Arbetsgivare
Norrmejerier

Ansökan: Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen!

Mer information hittar du på www.norrmejerier.se